Podijeli

Džaferović: Jedino što može nestati potkopavanjem Dejtonskog sporazuma su entiteti

Džaferović: Potkopavanjem Dejtonskog sporazuma mogu nestati entiteti

U Banjoj Luci je u toku posebna sjednica bh. entiteta Republika Srpska na zahtjev entitetske predsjednice Željke Cvijanović.

Samo je jedna tačka dnevnoga reda - Informacija o protuustavnom djelovanju Ustavnog suda BiH. Prethodno je održan konsultativni sastanak predstavnika stranaka iz RS-a.

Na predložene zaključke Narodne skupštine Republike Srpske reagirali su i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i ministar sigurnosti BiH i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

"Ja i danas pozivam političke predstavnike iz entiteta Republika Srpska da se kane ove vrste posla, ništa time postići neće. Mogu samo ugroziti mir, mogu ugroziti dejtonski mirovni sporazum, mogu ugroziti stabilnost i mogu dovesti do toga da prestanu postojati entiteti u Bosni i Hercegovini. Bosna i Hercegovina je postojala i prije Dejtonskog mirovnog sporazuma, ona će nastaviti svoje postojanje, jedino što može da nestane ukoliko se potkopa Dejtonski mirovni sporazum je ono što je nastalo u Dejtonu, a to su entiteti prije svega. Dakle, toga bi trebali da budu svjesni. Ovim pritiskom ništa postići neće", kazao je Džaferović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi