Podijeli

Džaferović za AJB: Mogherini poručila da se neće upuštati u odnose NATO-a i drugih zemalja

Džaferović: Mogherini poručila da se ne može upuštati u odnose NATO-a i drugih zemalja

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u dvodnevnoj su posjeti Briselu.
Prvog dana boravka s potpredsjednicom Evropske komisije Federikom Mogherini razgovarali su i o mogućnosti da Bosna i Hercegovina tokom godine dobije status kandidata za članstvo u EU-u. Kažu da su dobili ohrabrenje da bosanskohercegovačke institucije ispune sve obaveze kako bi do kraja godine zemlja dobila kandidatski status. To su, prije svega, formiranje vlasti, na koje se čeka od oktobra prošle godine, te dostavljanje odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije, na koje se čeka od juna 2018. Bosna i Hercegovina u februaru 2016. podnijela je zahtjev za članstvo.

U Briselu je reporter Al Jazeere razgovarao sa Šefikom Džaferovićem, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi