Podijeli

Đurović: Zemlje regije moraju brzo i pozitivno odgovoriti na Strategiju

Đurović: Zemlje regije moraju brzo i pozitivno odgovoriti na Strategiju

Visoka predstavnica Federica Mogherini i povjerenik za proširenje Johanes Hahn predstavili su strategiju Evropske komisije o proširenju Evropske unije za Zapadni Balkan.

Ona obuhvata šest zemalja: Crnu Goru, Srbiju, Makedoniju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo. Sve one moraju se nedvosmisleno posvetiti, kažu iz Komisije, prevazilaženju tereta prošlosti, pomirenju, i rješavanju otvorenih pitanja, pogotovo onih oko razgraničenja. Srbija i Crna Gora, kroz aktivne pregovore, najdalje su otišle na putu članstva do 2025. godine, no to će zavisiti od reformi i političke volje, poruka je Evropske komisije.

Naša gošća u Podgorici je Gordana Đurović, profesorica na Ekonomskom fakultetu Podgorica i bivša ministrica evropskih integracija Crne Gore.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi