Podijeli

Dokumentarni film: Logoraš

Dokumentarni film: Logoraš

Prošao je pet logora, od policijske stanice i osnovne škole u Sanskom Mostu do Manjače i Batkovića. Zlostavljan, tučen i mučen, Nihad Ključanin je u logorima proveo 496 dana.

Film Logoraš govori o Nihadovom ličnom logoraškom iskustvu; to je teška priča o zlom vremenu, strašnim danima i onome što su ljudi jedni drugima činili i učinili.

U nepunih pola sata Ključanin je ispričao potresno svjedočanstvo o vremenu progona, zlostavljanja, zatvaranja i ubijanja od 1992. do 1995. godine samo u jednom dijelu Bosne i Hercegovine.

Logoraš je jedan od dokumentaraca o zločinima u Bosanskoj krajini koje je ekipa Al Jazeere snimila u četiri grada u dolini rijeke Sane. To su gradovi, Ključ, Sanski Most, Prijedor i Bosanski Novi, u kojima je Haški sud, u međupresudi Slobodanu Miloševiću, dokazao genocid.

Snimatelji su Nedim Begtašević i Jorde Angelović, montažer Sanin Džafo, autor Fahrudin Bečić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi