Podijeli

Zv7J95BtZPA

Fullscreen: Djeca rata djeci mira

Iako maloljetni, dobrovoljno su pristupili jedinicama sve tri vojske i svoje najljepše godine proveli u rovovima, pucajući jedni na druge.
Sada su se ujedinili kako bi novim generacijama prenijeli najvažniju poruku - da nikada, ni po koju cijenu, ne pucaju jedni na druge.
 
Zabrinuti za budućnost BiH, nekadašnji ratni neprijatelji iz sve tri vojske u proteklom ratu, okupili su se oko zajedničkog projekta „Djeca rata djeci mira“ kako bi dali svoj doprinos u očuvanju prijeko potrebnog mira.Od njihovog učešća u ratu prošlo je dvadeset godina. Iako maloljetni, dobrovoljno su pristupili jedinicama sve tri vojske i svoje najljepše godine proveli u rovovima, pucajući jedni na druge. Sada su se ujedinili kako bi djeci, koja imaju tačno onoliko godina koliko su oni imali kada su uzeli puške u ruke, prenijeli poruku da nipošto ne pucaju na svoje vršnjake.Obilazeći srednje škole po cijeloj BiH, prenose poruke mira i ljubavi, pokušavajući dati doprinos u sprečavanju daljnih konflikata... liječeći pri tom i svoje davno zadobijene rane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi