Podijeli

Dan Preda: Ako idete u Moskvu, nećete biti članica Evropske unije

Dan Preda: Ako idete u Moskvu, nećete biti članica Evropske unije

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Cristian Dan Preda apelovao je na predstavnike političkih stranaka u zemlji da što prije formiraju vlast i posvete se reformama.

Brisel, ponovio je drugog dana posjete Sarajevu, nema s kim da razgovara. Rekao je da se s odgovorima na dodatna pitanja iz Upitnika kasni, a da rokovi koje je vlast sama sebi zadala, nisu ispoštovani. No, od tih odgovora, naglasio je Dan Preda, zavisi da li će i kada Bosna i Hercegovina dobiti kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji.

Nakon što je razgovarao sa predstavnicima civilnog sektora, Dan Preda je ukazao na činjenicu da državni parlamentarci iz RS-a već tri godine opstruišu uspostavu Odbora za stabilizaciju i pridruživanje na nivou Evropske unije - Bosne i Hercegovine, ali se osvrnuo i na, kako je rekao, ignorantski odnos pojedinih političara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi