Podijeli

Bakić: Mediji u Srbiji pod kontrolom autoritarno-mafijaškog sistema

Bakić: Mediji u Srbiji pod kontrolom autoritarno-mafijaškog sistema

Grupa od 105 profesora i asistenata sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu pružila je podršku građanskim protestima koji se već nekoliko sedmica održavaju u više gradova te države. U saopštenju te grupe navodi se da su, baveći se, kao naučnici, istraživanjem pojedinca i društva, u ponašanju aktuelne vlasti prepoznali brojne znakove diktature: "Građanima Srbije su ukinute političke, ekonomske i kulturne slobode koje su temelj modernih evropskih demokratija. Urušene su institucije i primena zakona, a opšti interesi podređeni ličnim i partijskim", navodi se u saopštenju.

O tome kako je došlo do incijative profesora Filozofskog fakulteta za potpisivanje javne peticije, razgovarali smo sa Jovom Bakićem, docentom na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi