Podijeli

Amerikanci obilježavaju 19. godišnjicu napada na Svjetski trgovinski centar

Amerikanci obilježavaju 19. godišnjicu napada na Svjetski trgovinski centar

Minutom šutnje za gotovo tri hiljade stradalih, u SAD-u je počelo obilježavanje 19. godišnjice napada na Svjetski trgovinski centar.

Nakon udara dva aviona u kule "bliznakinje", došlo je do požara, na kraju i rušenja tornjeva. Zbog pandemije porodice žrtava neće držati govore, ali će biti objavljene njihove poruke. Napad je izvelo 19 pripadnika Al-Kaide sa četiri oteta aviona, od kojih su dva udarila u Svjetski trgovinski centar, jedan u Pentagon, dok se četvrti srušio na polje u Pensilvaniji.

Donald Trump, američki predsjednik, poštu stradalim odao je u Shanksvilleu, u Pensilvaniji, državi u kojoj se srušio avion United Airlines 93, jedini u kojem su putnici pokušali da savladaju otmičare i preuzmu kontrolu.

U Washingtonu je Ivica Puljić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi