Podijeli

xlpqCJiL_iQ

Alhemija/Alkemija Balkana: Srbija - 15. epizoda

Je li Srbija uspješna, veoma uspješna, obična, normalna ili neuspješna, možda i veoma neuspješna država, bilo je pitanje za 110 građana Beograda i Novog Sada. Ali, osim građana, na tu su temu govorili i kvalificirani sagovornici, s premijerom Aleksandrom Vučićem na čelu.

U razgovoru s Milinkom Cicmilom, kojega smo ocijenili kao nedvojbeno uspješnog poduzetnika, doznali smo o nekim originalnim rješenjima. Cicmil svojim radnicima dijeli stanove! Već ih je podijelio 25, a bit će ih još. Radnik odmah dobija stan u vlasništvo i idućih 20 godina otplaćuje beskamatni kredit. Rata kredita je poseban dodatak na mjesečnu plaću. U slučaju da  zaposlenik promijeni firmu, treba doplatiti razliku. Ali, ako Cicmil i njegova kompanija propadnu, radnik zadržava stan u vlasništvu jer ga je Milinko Cicmil već platio.

Na oproštaju, premijer Vučić uputio je Goranu Miliću i ekipi Al Jazeere kurtoazne riječi koje će, mislimo, biti zanimljive i našim gledateljima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi