Podijeli

Alhemija/Alkemija Balkana: Kosovo - 8. epizoda

Alhemija/Alkemija Balkana: Kosovo - 8. epizoda

U posljednjoj epizodi serijala Alhemija Balkana Kosovo, predstavljamo vam Dukadjina Lipu, i njegovu kćerku sada već globalnu muzičku zvijezdu Dua Lipa.

Upoznali smo i Erzena Shkolollija, nekadašnjeg direktora nacionalne galerije Kosova, i sadašnjeg Drektora Fondacije „Volim Kosovo“

Sa Kushtrimom Koliqijem smo razgovarali o projektu peopleandmemories.org, projekat je to narativnih dokumentarni filmova "Ljudi i sećanja govore". Žrtve posljednjeg rata na Kosovu još uvijek su nezbrinute, a ovaj projekat  koji prikuplja njihova sjećanja u cilju da se obezbijedi trajan izvor informacija o ratu na Kosovu od 1997 do 2003.

Razliku između toska i gega, objasnio nam je novinar i publicista, Migjen Kelmendi.

A sa bivšim ministrom vanjskih poslova Kosova, Petrit Selimijem, a sada direktorom Millennium Challenge Kosovo, razgovarali smo o percepciji Kosova u svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi