Podijeli

BA-5BdNI32w

Al Jazeera Objektiv: Taoci uglja III

Prva privatna termoelektrana u Bosni i Heregovini i našoj regiji trebala bi uskoro početi sa komercijalnim radom u Stanarima, nedaleko od Banje Luke.
U trećoj epizodi serijala Taoci uglja istraživali smo kako je EFT Copenhagen, najznačajnijeg balkanskog trgovca strujom Vuka Hamovića, postao vlasnik rudnika lignita u Stanarima, a kako je Comsar Energy ruskog milijardera Rašida Serdarova dobio pravo na iskop uglja i gradnju trećeg bloka termoelektrane u Ugljeviku.
 
Ako se ostvare planovi entitetskih vlada u Bosni i Hercegovini, u idućih pet godina u sjevernoj Bosni, u krugu sedamdeset kilometara, pored one u Stanarima bit će izgrađena i nova termoelektrana u Banovićima, te novi termoblokovi u Tuzli i Ugljeviku.
 
Autor emisije je Dragan Stanimirović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi