Podijeli

Al Jazeera Business - 14.10.2017.

Al Jazeera Business - 14.10.2017.

Projekat izgradnje LNG-terminala na otoku Krku konačno je na pragu realizacije. Konačno - zato što se o ovom strateškom hrvatskom energetskom projektu priča već više od 25 godina. Tenderi su već raspisani, a kraj izgradnje očekuje se 2019. godine. Goran Frančić, direktor kompanije LNG Hrvatska, za Al Jazeera Business govori o ovom projektu, rokovima, isplativosti, finansiranju, ali i o čemu ovisi konačna odluka i sudbina LNG-terminala.

Vlada entiteta Republika Srpska donijela je privremenu odluku o zabrani izvoza trupaca. Vlada Federacije najavila je da će uskoro povući isti potez. Šta o tome kažu predstavnici domaće drvne industrije, istražila je Nejra Kozarić.

Kreditne kartice su noćna mora za trgovce jer im međubankarske provizije „jedu“ zaradu. Dušan Hadži Nikolić istražio je kako se s tim problemom nose trgovci u Srbiji.

Kada ste posljednji put posudili film? U Magazinu pogledajte priču o posljednjim videotekama u Zagrebu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Oglasi