Emir Delić

Emir Delić radi za Al Jazeeru Balkans kao sportski novinar i reporter. Novinarstvom se bavi od 1999. godine. Karijeru je počeo u listu "Dnevni avaz", u kome je proveo šest godina. Radio je u prvom bh. sportskom listu "Sport", sedmičnom magazinu "Dani" i na televiziji Hayat. Predsjednik je Asocijacije sportskih novinara FBiH. 

Profil autora

Pjanić donosi magiju u Juventus

Od naredne sezone u Juventusovoj majici na veleljepnom stadionu otvorenom prije pet godina igrat će nova zvijezda,...

Piše: Emir Delić Pet godina je proveo na Olimpicu. Postao je Mali princ, navijači su ga voljeli. Nekad je znao bljesnuti, pa nestati, ali čarolija je uvijek bila tu. Gdje je Miralem, tu je magija. Svih ovih godina u Rimu bio je na nišanu klubova koji su ga željeli kupiti. Barcelona, Real, Bayern, PSG, Manchester United, Arsenal... Krema evropskog nogometa.

Šahovski sraz Zmajeva i Iraca

Na Bilinom Polju demonstrirat će se mentalna snaga, koliko i fizička. Neće igrati samo srce i fizička moć, nego i razum.

Piše: Emir Delić

Ako neko očekuje da će se Irci impresionirati kada istrče na Bilino Polje, taj nema pojma da njihovi igrači svakog vikenda igraju pred najmanje dvadesetak hiljada grlatih navijača, a na Bilinom Polju se punim stadionom smatra kada dođe 12 hiljada. Neće se ni „Zmajevima“ odsjeći noge na Avivi pred 50.000, jer su i oni navikli na nogometna grotla.

Stranice